Aki a hétvégén a Szent Imrében szült volna, az időzítse ezt máskorra

Egészségügy
szeptember 16., 4:19
comments 7

Szeptember 16-án 0 órától 18-án reggel 8 óráig szünetel a Szent Imre kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán a betegfelvétel – ezt a kórház közölte honlapján. A hvg.hu azt írja, a döntés hátterében a kórházban fellépő orvos és nővérhiány állhat. Varga-Damm Andrea a ReforMerek párt politikusa Facebook-posztja szerint a veszprémi és a szombathelyi kórházban is hasonló a helyzet.

A Szent Imre kórház honlapján írják, hogy „megindult szülés vagy akut nőgyógyászati panaszok esetén az Észak-Közép-budai Új Szent János Kórház, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ, illetve a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet valamelyikét keressék fel ellátás céljából”. Vagyis aki ezen a hétvégén a Szent Imrében szült volna, az tegyen le erről a tervéről.

Augusztusban a tatabányai Szent Borbála Kórházban fordult elő hasonló, akkor a nyári szabadságolások miatt csak hétköznapokon és napközben lehetett szülni, más esetben lehetett menni a győri és a székesfehérvári megyei kórházak szülészeti-nőgyógyászati osztályaira.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt