Hadházy Ákos turistajegyet vett, hogy bejuthasson a Parlamentbe

turizmus
2022 szeptember 16., 06:53
comments 53

Hadházy Ákos hiába nyert választást egyéniben, mivel nem volt ott a parlament alakuló ülésén, Kövér László házelnök azóta sem biztosított neki másik alkalmat az eskütételre, így a mandátumát sem tudta felvenni. A független képviselő most 4200 forintos turistajegyet vett, hogy bejuthasson az épületbe.

A lépés egy rövid időre össze is zavarta az őrséget, meg kellett ereszteniük néhány telefont, hogy ilyenkor beengedhetik-e. Hadházy a látogatásról készült videójában arról beszélt, hogy ez nem egy országnak a parlamentje, hanem „most már hivatalosan is egy választási autokráciának a színpada, ahol eljátsszák szereplők, hogy itt demokrácia van”. Ez ellen tiltakozott, amikor az alakuló ülésen nem tette le az esküjét.

Korábban 9 alkalommal volt olyan, hogy valaki nem vett részt az alakuló ülésen, ők a következő ülésen letehették az esküt. „Ennek ellenére Kövér László adminisztratív okokkal nem engedélyezi ezt.[...] egy demokráciában olyan nincs, hogy egy 30 ezer ember által megválasztott képviselőt a házelnök adminisztratív okokkal kitiltson.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.