Legalább kilenc ember meghalt és négy eltűnt a heves esőzéseket követő árvízben Olaszországban

külföld
2022 szeptember 16., 20:10

A heves esőzések csütörtök délután kezdődtek a régióban. Az utcák folyókká váltak, a legsúlyosabban érintett Cantiano városban néhány óra alatt 420 mm eső esett, ami fele annak a mennyiségnek, ami 2021-ben egész évben esett a városra - jelentette a Corriere della Sera.

photo_camera Elárasztott utca az anconai Pianello di Ostrában 2022. szeptember 16-án. Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Mario Tozzi geológus a La Pressének azt nyilatkozta, hogy három óra alatt hat hónapnyi eső esett a régióban.

A régió fővárosa, Ancona és a környező területek is súlyosan érintettek.

Carlo Manfredi, Castelleone di Suasa polgármestere péntek reggel a Rai Newsnak elmondta, hogy a mentők még mindig egy nyolcéves kisfiút keresnek.

„Tegnap este még élve találtuk meg az édesanyját” - mondta.

Egy 17 éves lányt és édesanyját vélhetően Senigallia város közelében sodort el az árvíz, amikor autóval próbáltak elmenekülni a területről.

Francesco Acquaroli, a szeptember 25-i választások után az országos hatalom küszöbén álló szélsőjobboldali Testvérek Olaszországért párt által vezetett Marche tartomány kormányzója elmondta, hogy részvétnyilvánító hívásokat kapott Sergio Mattarella elnöktől és Mario Draghi miniszterelnöktől.

A klímaválság a választások előtti vitából nagyrészt kimaradt, annak ellenére, hogy a tudósok augusztusban petíciót indítottak, amit több mint 120 ezren írtak alá, sürgetve a politikusokat, hogy a kérdést tegyék prioritássá. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt