Órákon át lángolt a China Telecom 42 emeletes felhőkarcolója

szeptember 16., péntek 13:45
3

Tűz ütött ki az egyik kínai állami mobilszolgáltató, a China Telecom távközlési vállalat 42 emeletes felhőkarcolójában, a közép-kínai Csangsha városában - adta hírül a CCTV állami televízió.

Csangsha Hunan tartomány fővárosa, lakossága mintegy 10 millió fő. Az épület 2000-ben épült és 218 méter magas.

A képanyagok elég erősek: az egész épület lángokban áll, az emeletek többségét érintette a tűz, és sűrű füst gomolyog az ég felé.

A China Telecom a közösségi médiacsatornáin keresztül azt közölte, hogy helyi idő szerint 17 órakor ütött ki tűz a 2-es számú kommunikációs tornyukban, de azóta a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. A jelentés szerint nincs halálos áldozata a tűznek.

Ahogy a Guardian híradása megjegyzi, az ehhez hasonló tűzesetek gyakoriak Kínában, és gyakran végződnek katasztrófával. Az oka ennek az, hogy az országban az egyébként is laza építési szabályokat sem tartják be gyakran, és sok épületben nincsenek kialakítva a tűz esetén használandó menekülési útvonalak.

Az elmúlt években számos baleset történt emiatt, csak az elmúlt évben kettő.

Tavaly júliusban az északkeleti Jilin tartományban egy raktártűzben legalább 15 ember meghalt és legalább 25-en megsérültek az állami média jelentése szerint.

Egy hónappal korábban 18 ember - főként gyerekek - halálát okozta egy tűzvész egy harcművészeti iskolában, Henan tartomány középső részén. A tűzvédelmi előírások figyelmen kívül hagyása miatt ez az eset komoly felháborodást váltott ki az országban. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt