Vádalkut kötött Cardi B, elismerte, hogy bántalmazott két nőt

bűnügy
2022 szeptember 16., 14:22
comments 3

A Grammy-díjas rapper, született Belcalis Almanzar, bűnösnek vallotta magát harmadfokú testi sértés és másodfokú gondatlan veszélyeztetés vádjában. A 29 éves nőt 15 nap közmunkára ítélték. Tíz másik vádpontot ejtettek.

A vádalku elfogadásával Cardi B. elkerülhette a tárgyalást és az esetleges börtönbüntetést. A bíróságon elismerte, hogy 2018-ban, a New York-i Angels éjszakai klub alkalmazottai ellen két támadást szervezett, amikben részt is vett.

A hatóságok szerint az incidensek Almanzar és két lánytestvér közötti viszályból fajultak el. Az egyik nővérről Almanzar azt hitte, hogy viszonyt folytat a férjével, a rapper Offset-tel.

Az ügyészek szerint az első alkalommal Almanzar és kísérete a sértettet - egy pultost - megütötték, haját tépték és a fejét a bárpultnak csapták. Két héttel később visszatértek a helyszínre. Ekkor alkohollal öntötték le, üvegekkel és egy vízipipával dobálták meg az első áldozat nővérét.

Almanzar a bíróságon elismerte, hogy az Instagramon keresztül 5000 dollárt ajánlott fel egy barátjának, hogy segítsen neki a konfrontációban. A közmunka mellett a rappert arra is kötelezték, hogy három évig tartsa magát távol a Jade és Baddie Gi néven azonosított áldozatoktól.

A vádalkut egy nappal azelőtt fogadta el, hogy az ügy tárgyalásra került volna, számolt be a New York Times.

Nyilatkozatában a rapper így fogalmazott: „A felnőtté válás és az érés része, hogy felelősséget vállalsz a tetteidért. Anyaként ezt a gyakorlatot próbálom a gyerekeimnek átadni, de a példaadás velem kezdődik.”(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.