Betiltották az orgiákat egy ugandai zenei fesztiválon

ZENE
2022 szeptember 17., 16:25
comments 1

A hétvégén a Nílus Itanda nevű vízesésének közelében rendben elkezdődhetett a Nyege Nyege nevű elektronikus zenei fesztivál. Ez azért hír, mert korábban maga az ugandai parlament fogadott el határozatot az esemény betiltásáról annak állítólagos erkölcstelensége miatt.

A törvényhozás azonban összeütközésbe került a végrehajtó hatalommal, kormányzati figurák ugyanis azzal védték a fesztivált, hogy az beröffentheti a Covid miatt leállt turizmust.

Az erénycsősz képviselők megnyugtatására azonban drákói szabályokat vezettek be. Betiltottál az orgiákat, a meztelenséget, és mindent, ami vulgáris. Vagyis a vulgáris beszédet, gesztikulálást és arckifejezéseket. Hogy nem viccelnek, azzal nyomatékosították, hogy biztonsági őrök helyett rendőrök és katonák biztosítják a rendet.

Itt egy kis ízleítő az idei hangulatból:

link Forrás

Úgy tűnik, a rendőrök és katonák a felvétel idejére már lefeküdtek aludni a korai ébresztő miatt. Az elektronikus zene pedig leginkább dobolást jelent villanylámpák fényében, cserébe minőségi dobolást.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.