Árnyék-miniszterelnök: „Ebben az országban csak akkor lesz végre béke, ha Orbán Viktor kormánya megbukik”

POLITIKA
2022 szeptember 18., 12:38
comments 37

Megtartotta első árnyékminiszterelnöki beszédét Dobrev Klára. Miután Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke heteken keresztül ismételgette, hogy készülnek, a napokban kijelentette, hogy felkészültek. Ebből az alkalomból a párt másik kulcsfiguráját – egyben a vezető feleségét – felkérték, hogy alakítson árnyék-miniszterelökként árnyékkormányt. Dobrev Klára nem meglepő módon vállalta a feladatot – az árnyékminisztereket hétfőn ismerhetjük meg –, vasárnap pedig beszédet is mondott.

Néhány erősebb idézet:

  • „A megélhetési válság legfőbb okozója maga Orbán Viktor, és amíg Orbán Viktor marad, addig a válság is maradni fog. Ezért kell árnyékkormányt alakítani.”
  • „A helyzet minden egyes nappal súlyosabb lesz, amit most látunk az az összeomlás kezdete.”
  • „Ebben az országban csak akkor lesz végre béke, csak akkor lesz végre jövője az európai Magyarországnak, ha Orbán Viktor kormánya megbukik.”
  • „Nincs Magyarország számára élet az Európai Unión kívül.”

A teljes műsor:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.