A Xántus gimnázium szerint az álláshirdetésben csak a gyakornokra vonatkozó alapilletmény szerepel, a valóságban ennél többet keresne a leendő tanár

oktatás
2022 szeptember 19., 08:44
comments 15

Vasárnap este írtunk arról, hogy nagyobb fizetésért keresnek takarítót a budapesti Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumba, mint történelem- és matektanárt.

A gimnázium honlapjára ma kiraktak egy tájékoztatást az intézménybe jelentkező pedagógusok bérezési rendszeréről. Ebben azt írják, hogy a pedagógus munkakörben foglalkoztatott munkavállalókat a mindenkori érvényes Pedagógus bértábla alapján bérezik. A Profession álláskereső portálon csak egyetlen konkrét összeget lehet megadni, a bérezésre vonatkozó szöveget („bérezés a Pedagógus bértábla szerint”) nem. Azt írják, hogy „a jelentkezőket megillető konkrét bér pozitív irányban eltérhet, a Bértábla szerinti besorolásuknak megfelelően.”

„Az aktuális hirdetésekben a 2022-ben érvényben levő Bértábla legalacsonyabb, gyakornokra vonatkozó alapilletménye szerepel (203 000 Ft), amely nem tartalmazza a garantált bérminimumra történő kiegészítés összegét (57 000 Ft) és a 20 százalékos ágazati szakmai pótlékot (52 000 Ft).”

A közleményt azzal zárják, hogy„a hirdetések ily módon történő megjelenítése mindezidáig nem okozott értelmezési problémát a jelentkezők számára.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.