Felfalja a rezsidémon a szatymazi iskolabuszt, nem jut rá 70 ezer forint havonta

rezsicsökkentés-csökkentés
2022 szeptember 20., 14:51

2021-ben 3,1 millió forintot szánt a szatymazi önkormányzat önként vállalt feladatokra, ami 2022-re 900 ezer forintra csökkent – írja az Átlátszó. Az iskolabuszt a helyi alapítvány üzemeltette, és ez 2021-ben 851 ezer forintot vitt el összesen, ez havonta 70 ezret jelent. Szatymaz fideszes polgármestere szerint most nincs rá pénz.

„Ebben a nehéz helyzetben kényszerű döntéseket is meg kell hozni a kiadásaink csökkentése érdekében – írta Barna Károly. – Ezért került sor az iskolabusz-szolgáltatás megszüntetésére. Az üzemanyagár emelkedése miatt ezt az önként vállalt feladatot már nem tudjuk biztosítani.”

Az iskolabuszt tíz évvel ezelőtt azért hozták létre, hogy segítsék a külterületen élő gyerekek iskolába jutását, ezt a helyi alapítvány üzemeltette.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.