Lefoglaltak hétezer szamárpéniszt, amiket Hongkongba akartak csempészni

külföld
2022 szeptember 20., 07:45

A szamárpéniszeket Nigériában, a lagosi reptéren foglalták le, a nigériai vámszolgálat közleménye szerint „a gyanús szag” keltette fel a vámosok figyelmét.

Kínában többek között afrodiziákumként fogyasztják a szamárpéniszt, amit a határon egyébként bikapéniszként próbáltak meg átcsempészni, vagyis csak egy kicsit hazudtak.

A becslések szerint évente úgy 4,8 millió szamarat ölnek le, mert Kínában úgy tartják, hogy a szamarak különböző testrészei gyógyító hatással bírnak, sőt, jók az öregedés ellen.

Nigériában 2019-ben már betiltották a szamárvágást és -exportot, hogy megvédjék a rohamosan csökkenő szamárpopulációt, de a jelek szerint ez az intézkedés nem volt különösebben hatékony. (OCCRP)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.