Lukasenko: „Ismét azzal próbálkoznak, hogy egy új Ukrajnát hozzanak létre itt, Fehéroroszországban”

külföld
2022 szeptember 20., 17:44

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök elrendelte a biztonsági erők mozgósítását és a törvények szigorítását, hogy „rendet és fegyelmet teremtsen az országban” – közölte a BelTa hírügynökség.

Lukasenka az Ukrajna elleni haditervet magyarázza egy hivatalos propagandafotón március 1-én.
photo_camera Alekszandr Lukasenko az Ukrajna elleni haditervet magyarázza egy hivatalos propagandafotón 2022. március 1-jén Fotó: EyePress via AFP

Az államfő az intézkedést a fehérorosz nemzetbiztonsági tanács titkárával, Alekszandr Volfoviccsal tartott megbeszélését követően jelentette be, egyebek között azt állítva, hogy az ellenzék hatalomátvételre készül. Hozzátette, hogy Ukrajnában alakulatokat képeznek ki nemcsak a hatalomátvételre, de arra is, hogy az országot a NATO-blokkhoz csatolják. „Ismét azzal próbálkoznak, hogy egy új Ukrajnát hozzanak létre itt, Fehéroroszországban. Ezt nem szabad megengedni” – idézte az államfőt a BelTa.

Lukasenko már korábban is beszélt arról, hogy Ukrajnában külföldre szökött fehérorosz harcosokat képeznek ki fegyveres felkelés kirobbantására a saját hazájukban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.