Vadonatúj konténerkazánokkal fűthetik az óvodákat és az iskolákat

POLITIKA
2022 szeptember 20., 07:31

Már az októberben kezdődő fűtési szezonban 400 helyszínen, köznevelési és szociális intézményeknél válthatják ki a gázfűtést újonnan beszerzett konténerkazánokkal. A kormány 1 milliárd forinttal támogatja a hazai gyártókapacitás kiépítését. A gyors és hatékony intézkedés a földgázfelhasználás mérséklésével hozzájárul az energiaellátás biztonságának erősítéséhez is - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A kazánok odahelyezhetők az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni - mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter az atv.hu-nak adott interjút. A kazánok megrendelése zajlik külföldről is, de itthon is gyártanak ilyen kazánokat.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
photo_camera Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Hétfőn este megjelent a kormány határozata a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésének biztosításához szükséges intézkedésekről. Szakértői munkacsoport határozza meg, hova lehet konténerkazánt telepíteni.

A Magyar Narancs írta meg, hogy, hogy nem, az egyik legnagyobb hazai kandalló- és fatüzelésű tűzhelygyártó Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global tulajdonában van.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.