Vadonatúj konténerkazánokkal fűthetik az óvodákat és az iskolákat

POLITIKA
szeptember 20., 7:31
comments 11

Már az októberben kezdődő fűtési szezonban 400 helyszínen, köznevelési és szociális intézményeknél válthatják ki a gázfűtést újonnan beszerzett konténerkazánokkal. A kormány 1 milliárd forinttal támogatja a hazai gyártókapacitás kiépítését. A gyors és hatékony intézkedés a földgázfelhasználás mérséklésével hozzájárul az energiaellátás biztonságának erősítéséhez is - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A kazánok odahelyezhetők az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni - mondta Palkovics László technológiai és ipari miniszter az atv.hu-nak adott interjút. A kazánok megrendelése zajlik külföldről is, de itthon is gyártanak ilyen kazánokat.

photo_camera Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Hétfőn este megjelent a kormány határozata a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésének biztosításához szükséges intézkedésekről. Szakértői munkacsoport határozza meg, hova lehet konténerkazánt telepíteni.

A Magyar Narancs írta meg, hogy, hogy nem, az egyik legnagyobb hazai kandalló- és fatüzelésű tűzhelygyártó Mészáros Lőrinc cége, az Opus Global tulajdonában van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt