Belügyminisztérium: „A józan észre tekintettel” kell fűteni az iskolákban

energia
2022 szeptember 21., 14:21
comments 7

„Fűtési időszakban a fenntartó határozza meg a hőmérsékletet a vonatkozó jogszabályi előírásra és a józan észre tekintettel” - válaszolta a Belügyminisztérium az ATV Híradónak arra a kérdésére, hogy van-e felső korlátja annak, hogy hány fok lehet az iskolákban.

photo_camera A kép illusztráció. Illusztráció: INA FASSBENDER/AFP

Azután kérdezték meg ezt, hogy a minisztérium megírta nekik kedden, hogy „a jogszabály nem azt tartalmazza, hogy a köznevelési intézményekben legfeljebb 18-20 fok legyen, hanem azt, hogy legalább ennyinek kell lennie.” Ebből az ATV arra következtetett, hogy egyáltalán nem lesz felső korlát az iskolákban.

Az ATV-nek nyilatkozó pedagógus szakszervezetek szerint lesz olyan tankerület, ahol az anyagi lehetőségek megengedik, hogy magasabb hőmérsékletre fűtsék fel az intézményeiket, de lesz olyan is, ahol csak a törvényi minimumot, vagyis a 18-20 fokot tudják biztosítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.