Mindeközben Kijevben: újranyitott a Meki

ÉLET
2022 szeptember 21., 08:27
comments 1
Tömött sorok a Kijevben újranyitó McDonald's éttermek előtt 2022. szeptember 20-án
photo_camera Tömött sorok a Kijevben újranyitó McDonald's éttermek előtt 2022. szeptember 20-án Fotó: EVGEN KOTENKO/NurPhoto via AFP

Miközben Moszkvában Vlagyimir Putyin elnök részleges mozgósítást rendelt el, Ukrajna fővárosában a helyiek kezdenek valamelyest visszatérni a háború előtti időszak normalitásához.

Maguk a kijeviek fogalmaztak így, amikor újságírók kérdezték őket a McDonald's éttermek újranyitásáról.

Rengetegen álltak sorba ugyanis a kijevi gyorséttermek előtt, amik először nyitották meg kapuikat az invázió februári kezdete óta. Van, ahol órákig kell fagyoskodni egy Big Macért.

link Forrás

Egyelőre ugyan csak elviteles rendelést biztosít az amerikai étteremlánc, de így is százával várakoztak a kijeviek a McDonald's éttermeknél, hogy újra hamburgert haraphassanak. Összesen három étterem nyitott ki kedden az ukrán fővárosban.

Egy egyetemi hallgató úgy fogalmazott, miközben rég várt sajtburgerét szorongatta, hogy számára a McDonald's szimbolizálja a háború előtti békebeli időket.

Az újranyitása nyomán megugrott a Glovo kiszállítási alkalmazás iránti kereslet is, a helyi média egy sajtóközleményre hivatkozva arról számolt be, hogy a szokásosnál több futár dolgozik.

A McDonald's az elkövetkező hetekben további üzletek újranyitását tervezi Kijevben és Nyugat-Ukrajnában, és azt ígéri, hogy a vásárlók a jövő hónaptól kezdve rendelhetnek és ehetnek éttermeikben is. (Business Standard)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.