Csehország nem ad humanitárius vízumot a mozgósítás elől menekülő oroszoknak

külföld
2022 szeptember 22., 19:17
comments 19

Megértem, hogy az oroszok menekülnek Putyin egyre kétségbeesettebb döntései elől. De azok, akik azért menekülnek az országból, mert nem akarják teljesíteni a saját államuk által előírt kötelezettséget, nem felelnek meg a humanitárius vízum feltételeinek” - mondta Jan Lipavský cseh külügyminiszter. Lettország nemrég hasonló döntést hozott.

Jan Lipavský cseh külügyminiszter
photo_camera Jan Lipavský cseh külügyminiszter Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Azután, hogy Vlagyimir Putyin szerdán bejelentette a részleges mozgósítást, gyorsan elfogytak a Grúziába, Örményországba, Azerbajdzsánba, Kazahsztánba vagy Üzbegisztánba tartó járatokra szóló jegyek. (Novinky)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.