Medvegyev: „Az új orosz területek védelmére bármilyen fegyver bevethető”

szeptember 22., csütörtök 10:34
29

„Népszavazásokat fognak tartani, a donbasszi köztársaságok és más területek csatlakozni fognak Oroszországhoz” – írja a Telegramon Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök és miniszterelnök, a biztonsági tanács alelnöke. „Az összes csatlakozott terület védelmét jelentősen meg fogják erősíteni az orosz fegyveres erők” – teszi hozzá.

Azt is írja, hogy az új területek védelmére bármilyen orosz fegyver – beleértve a stratégiai nukleárisakat és az új elveken alapulókat is - bevethető.

Dmitrij Medvegyev a Kreml fala előtt 2022. május 9-én, a Szovjetuniónak a náci Németország felett aratott győzelme emléknapján Fotó: Jekatyerina Stukina/Sputnik via AFP

„Ezért a különböző tábornoki rangjelzéssel rendelkező nyugdíjas idiótáknak nem kell minket a Krím elleni NATO-csapással riogatniuk. A hiperszonikus rakéták garantáltan sokkal gyorsabban képesek elérni európai és amerikai célpontokat.”

Szokott módon fenyegető hangvételű írását azzal zárja, hogy „a Nyugatnak és a NATO-országok polgárainak meg kell érteniük, hogy Oroszország a saját útját választotta. Nincs visszaút.” (The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt