Nem kell büntetést fizetnie a nagymamának, aki fuldokló unokája miatt állt meg az M7-es leállósávjában

bűnügy
2022 szeptember 22., 04:47
comments 5

Közigazgatási bírságot szabtak ki első fokon egy idős nőre, mert július 1-jén szabálytalanul állt meg az M7-es autópálya leállósávjában, írja a police.hu.

Az idős asszony fellebbezésében azt írta, azért húzódott félre, mert a hátsó ülésen utazó egyik unokája fuldokolni kezdett. A KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybe vételét, a jogszabály a rosszullétet sem sorolja ide. Budapest rendőrfőkapitánya az eset összes körülményét figyelembe véve megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, és visszafizették a nőnek a fellebbezési illetéket is.

A határozatot Terdik Tamás r. vezérőrnagy 2022. szeptember 20-án – Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes jelenlétében – személyesen adta át a nagymamának.

Az átadásról videót is készítettek:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.