A britek már csak egy hétig fizethetnek a régi bankjegyekkel

külföld
2022 szeptember 23., 11:20
comments 6

Már csak egy hetük maradt a briteknek, hogy elköltsék azt a forgalomban maradt 11 milliárd fontnyi papírpénzt, amivel egy hét múlva már nem lehet fizetni.

Szeptember 30-tól körülbelül 6 milliárd fontnyi 50 fontos bankjegyet és több mint 5 milliárd fontnyi 20 fontos bankjegyet nem fogadnak el többé az Egyesült Királyságban. Ez a Bank of England szerint összesen 360 millió bankjegy.

A lecserélendő bankjegyek még papírból vannak, ezeket váltották le műanyagszerű „papírpénzre”. A még egy hétig forgalomban lévő papírpénzeket a Bank of England központjában lehet beváltani, a Bloomberg szerint emiatt kígyózik a sor a londoni központ előtt.

Ez viszont még nem a királynő halála miatti váltás, ugyanis az újabb, műanyagpénzeken továbbra is II. Erzsébet arcképe látható, de lesz majd egy újabb váltás is, amikor Erzsébet arcképét minden pénzen és érmén le kell majd cserélni III. Károly arcképére. (Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.