Felfüggesztették a Boston Celtics vezetőedzőjét a teljes következő szezonra

sport
2022 szeptember 23., 15:58
comments 1

A teljes 2022-23-as szezonra felfüggesztette a Boston Celtics Ime Udoka vezetőedzőt a csapat szabályzatának megsértése miatt, jelentette be csütörtökön a klub. A csapat közleményében azt is írják, hogy „a jövőjéről egy későbbi időpontban születik döntés.”

Az ESPN, a The Athletic és a Boston Globe szerint Udoka közös beleegyezésen alapuló kapcsolatot folytatott a csapat egyik női munkatársával. A források szerint azonban a nő nemrég azzal vádolta meg Udokát, hogy nem kívánt megjegyzéseket tett neki, ami miatt a csapat belső vizsgálatot indított.

photo_camera Ime Udoka. Fotó: MADDIE MEYER/AFP

„Sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetbe hoztam a csapatot, és elfogadom a klub döntését” - mondta Udoka az ESPN-nek adott nyilatkozatában, amiben bocsánatot kért a játékosoktól, a szurkolóktól, a szervezettől és a családjától.

A 45 éves Udoka 2021-ben lett a Celtics edzője. Rögtön az első szezonjában az NBA-döntőbe vezette a csapatot, ahol végül hat meccsen kikapott a Golden State Warriorstól. Udoka korábban a San Antonio Spurs, a Philadelphia 76ers és a Brooklyn Nets segédedzője is volt. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.