Összetalálkoztak Lipcse utcáin a klímatüntetők és a magyar fociultrák

sport
2022 szeptember 23., 18:44
comments 5

Pénteken játszik Nemzetek Ligája mérkőzést a németek ellen a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében. Ugyancsak pénteken rendeztek klímasztrájkot a Fridays for Future aktivistái Lipcsében, és szerte Európában.

A Carpathian Brigade - így hívják a magyar ultrák csoportját - szokása, hogy a mérkőzés előtt végigvonulnak a városon. Útvonaljuk azonban most keresztezte a klímatüntetés útvonalát. Végül a rendőröknek kellett elválasztani a két csoportot.

link Forrás

Egy kisebb csoport egy „Védjük meg Európát” feliratú zászlót is vitt magával, amin szerepel egy áthúzott LMBTQ-zászló és egy szintén áthúzott térdelő alak is.

link Forrás

Ez a hirig a másik nézőpontból.

link Forrás

A mérkőzésen a Leipziger Volkszeitung információ szerint Orbán Viktor is kint lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.