Robert Ficónak nevetnie kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarország nem jogállam

szeptember 23., péntek 15:16
6

A Hír Tévének sikerült megtalálnia a létező legrelevánsabb megszólalót abban a kérdésben, hogy jogállam-e Magyarország. HírTV Globál című műsorukban Robert Fico bukott szlovák miniszterelnököt kérdezték erről. Fico 2018 márciusában azért volt kénytelen lemondani, hogy elkerülje az előrehozott választást, amin kormánypártja bizonyosan vereséget szenvedett volna a Ján Kuciak újságíró és fiatal felesége meggyilkolása miatti közfelháborodás miatt. A szlovák politikai elit és a 'ndrangheta maffia összefonóását kutató Kuciakot és nejét, Martina Kušnírovát a Fico-kormánnyal szoros kapcsolatokkal rendelkező Marián Kočner vállalkozó gyilkoltatta meg*.

Robert Fico Orbán Viktorral 2017. október 13-án. Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Fico a Fideszhez nagyon közeli tévé műsorában ezután a Fidesznek lehető legkedvezőbb értékelést adta a magyar jogállamiság helyzetéről, mondván "kissé nevetnem kell, ha valaki azt állítja, hogy Magyarországon sérül a jogállamiság". Értékelése szerint az EU nem azért fenyegeti az uniós támogatások egy részének megvonásával a magyar kormányt, mert sérült a jogállamiság, hanem mert "Orbán Viktor és a magyar kormány nagyon meggyőzően áll ki az elképzelései mellett, például az ukrán háborút illetően".

Magyarországgal szemben Szlovákiával példálózott, ahol szerinte valóban sérül a jogállam, ahol az "Igazságügyi Minisztériumnak bocsánatot kell kérnie azoktól az emberektől, akiket jogtalanul ítéltek el", illetve "olyan nyomozóink vannak, akiket szörnyű dolgokkal vádolnak".

*Pontosítás: Cikkünk eredeti változatában tévesen azt állítottuk, hogy Kuciakot a 'ndrangheta gyilkolta meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt