Arizonában is betiltják az abortuszt

külföld
2022 szeptember 24., 06:06
comments 6

Úgy néz ki, Arizonában is szinte teljesen betiltják az abortuszt egy pénteken meghozott bírói döntés értelmében.

A bíró egy 50 éves fennálló végzést helyezet hatályon kívül, aminek köszönhetően mostantól csak azok a nők részesülhetnek abortuszban, akiknek az élete forog kockán. A rendelet szerint az állam abortuszklinikáit be kell zárni, és mindenkinek, aki abortuszt szeretne, azt csak az államon kívül teheti meg. A rendelet azonnal hatályba lép, bár fellebbezésre van lehetőség.

A törvény értelmében kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az, aki műtétet hajt végre vagy abortusztablettát ad.

A civil szervezetek tiltakoztak a rendelet ellen, de az állam republikánus főügyésze üdvözülte a döntést, amire szerinte már rég szükség lett volna. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.