Eliud Kipchoge óriási maraton-világcsúcsot futott Berlinben

sport
2022 szeptember 25., 09:24
comments 1

A vasárnap délelőtti berlini maratonon a kenyai legenda Eliud Kipchoge saját, ugyanitt futott 2018-as világcsúcsán pontosan fél percet javítva 2.01.09-cel ért célba a Brandenburgi kapunál.

photo_camera Tömegstart a 2022-es berlini maratonon. Fotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

A kétszeres olimpiai bajnok Kipchoge ezúttal más taktikát választott, mint négy éve: most a táv első felét nyomta meg nagyon, féltávon a részideje 59.51-volt, bár sejteni lehetett, hogy az iramfutók kiállásával lassulni fog. A versenyen futott 2 órán belüli maraton nem lett meg (Kipchoge 2019-ben laborkörülmények között, felvezető kocsival és váltott iramfutókkal futott 1.59.40-et Bécsben), de az ideje így is óriási új rekord.

A nők versenyét 2.15.38-cal az etióp Tigist Asefa nyerte, ez a harmadik legjobb női maratonidő, amit valaha futottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.