Első kalapos lesz a magyar futballválogatott a 2024-es Európa-bajnokság októberi sorsolásán

foci
2022 szeptember 25., 11:21
comments 5

A németek elleni pénteki győzelem azt jelenti, hogy a Nemzetek Ligája-csoportja második helyénél rosszabb eredményt már nem érhet el a magyar futballválogatott – írja a Blikk –, tehát a között a 10 csapat között léesz, amely kiemelést kap a következő Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolásakor.

Az első kalapba az A-ligából a négy csoportelső, a négy csoportmásodik és a két legjobb csoportharmadik kerül, Magyarországot pedig 1-0-s lipcsei sikere után sem a németek, sem az angolok nem előzhetik meg.

A 2024-es Eb-t Németországban rendezik, a sorsolást október 9-én tartják Frankfurtban.

photo_camera A magyarok vidámak, a németek nem annyira Fotó: RONNY HARTMANN/AFP

Az NL-csoportjában 10 pontos Magyarország hétfőn gyakorlatilag csoportdöntőt játszik a 8 pontos Olaszországgal Budapesten, itt már egy döntetlen is azt jelentené, hogy Marco Rossi csapata bejut a final fourba. Ennek a házigazdája 2013 júniusában valószínűleg Hollandia vagy Belgium lesz a Nemzeti Sport cikke szerint.

Az újabb bravúrnak az Eb szempontjából annyi jelentősége lenne, hogy az NL-döntősök nem 6, hanem 5 csapatos csoportba kerülnek a selejtezőkön.

A Blikk azt írja, olyan még sosem fordult elő, hogy magyar válogatott az első kalapból várja a sorsolást. Az 1986-os világbajnokság, illetve a 2016-os Európa-bajnokság előtt kerültünk a másodikba, de voltak mélypontok is, mint a 2008-as Eb, amikor csak az ötödikből indul a magyar futballválogatott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.