Interfax: egy volt ukrán parlamenti képviselőt is lebombáztak az ukránok Herszonban

külföld
2022 szeptember 25., 07:36
comments 1

Az orosz Interfax hírügynökség szerint két ember meghalt vasárnap délelőtt, amikor az ukrán erők HIMARS rendszerből kilőtt rakétája szállodába csapódott Herszonban. Az egyik áldozat Olekszij Zsuravko volt ukrán parlamenti képviselő.

Zsuravko az oroszbarát Régiók Pártjának a képviselője volt, amelynek vezetője, Viktor Janukovics a 2014-es Majdan-tüntetések után menekült el. Zsuravko sem maradt sokáig Ukrajnában, 2015-ben ő is Oroszországba ment, ahonnan csak idén tavasszal tért vissza Ukrajnába, pontosabban annak orosz megszállás alatt lévő részébe.

Az Interfax szerint a szállodában, ahol Zsuravko is meghalt, a herszoni „népszavazásról” tudósító újságírók dolgoztak. Ezek alapján valószínű, hogy Zsuravko is az elfoglalt ukrán területeket Oroszországhoz csatoló, ezzel a megszállást legitimáló referendum miatt volt ott. A megszállt régió orosz katonai-polgári közigazgatása a rakétatámadást terrorcselekménynek nevezte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.