Beázott a gödöllői gimnázium, ahova hetek óta annak ellenére jártak a diákok, hogy az azbeszttartalmú tetőt bontották róla

oktatás
2022 szeptember 26., 15:41
comments 5

„Elbőgtem magam. A tehetetlenség, a felfoghatatlanság, a felelőtlenség és az elkeseredettség miatt. Az egész eddigi tanévünk miatt. Nem tudom leírni azt az érzést, ahogy ott álltam és kopogott az eső. A fejemre is. Nincsenek észérvek, hogy itt miért kell/lehet tanulni, tanítani.”

Ezt írta ahhoz a poszthoz a gödöllői Török Ignác Gimnázium egyik tanára, amelyben videón mutatja meg, hogyan ömlött a víz a tanterembe a padokra, a zongorára, összedobozolt cuccokra és mindenre.

link Forrás

Nemrég írtunk erről a gimnáziumról, mert – ahogy arra a városvezetés felhívta a figyelmet – úgy bontották az azbeszttartalmú tetejét, hogy a gyerekek bent ültek közben az iskolában.

Akkor egy érintett szülő lapunknak azt írta, az első tanítási héten a gyerekeknek egész nap zárt ablakok mellett kellett volna tanulniuk, amitől megfájdult a fejük, így inkább kinyitották. A lyukasórákon pedig csöndben kellett üldögélniük valahol, mert az épületből nem mehettek ki, de mivel a tantermek egy része le volt zárva, a folyosókon is tanítás volt, ott sem zajonghattak.

Gémesi György, a város polgármestere szerint a tanárok, amikor tehetik, „kimenekülnek” az épületből, és a közeli parkban tartják meg a tanórákat. Erről az intézmény egyik pedagógusa, Tarnai Katalin is beszámolt a 444-nek.

„Nem ragozom , a helyzet több mint botrány” - összegezte a polgármester, akihez számtalan szülői megkeresés érkezett, de mivel az iskolák államosítása óta a fenntartói hatáskör nem az önkormányzaté, sokat nem tudnak tenni.

Korábbi cikkünk megjelenése után a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója, Szabóné Forgács Gabriella azt írta, az intézményben múlt héten rendkívüli szünetet rendeltek el. A városvezetés hétfői jelzése szerint viszont még a beázás napján is jöttek iskolába a gyerekek, őket úgy kellett hazaküldeni.

„Beömlő víz, penészszag, felpúposodott laminált padló, villanyvezetékekből és lámpatestekből folyó víz, pocsolyák és hiányzó fűtés. Ez ma a gödöllői Török Ignác Gimnázium, az ország 13. legjobb gimnáziuma – aminek az épülete állítólag alkalmas a jelenléti oktatásra” – írta a gödöllői városvezetés a mai beázásról a Facebookon.

link Forrás

Mint írják, az épületben működött a a város által üzemeltetett Kalória Kft. konyhája, amely minden nap 1300 adag ételt állít elő nemcsak a törökösöknek, hanem a Református Líceum, a Madách, a Szent Imre és a Montágh iskola diákjainak. Hétfőn a gimnázium és a líceum tanulóinak nem tudták megoldani az étkeztetését. A következő napokon az önkormányzati cég egy másik konyhája kénytelen átvenni ezeket a feladatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.