Salvini teljesen újjászervezi szélsőjobboldali pártját

külföld
2022 szeptember 26., 12:08
comments 8

A jobbközép győzelme után a szövetség egyik tagja, a szélsőjobboldali Liga (Lega) elnöke, Olaszország korábbi belügyminisztere is értékelte a vasárnapi előrehozott olasz választások eredményét.

Salvini Milánóban tartott sajtótájékoztatót párttársai, többek közt Riccardo Molinari, Alessandro Morelli és Laura Ravetto társaságában. A politikus emlékeztetett arra, hogy a Liga jobbközép szövetség tagjai közül a második legtöbb szavazatot kapta, igaz, azt nem említette, hogy a győztes Olasz Testvérek (FdI) 26, ők pedig 8,9 százalékon állnak.

Matteo Salvini, a Liga (Lega) elnöke sajtótájékoztatót tart az olaszországi előrehozott választások eredményéről Milánóban, 2022. szeptember 26-án.
photo_camera Matteo Salvini, a Liga (Lega) elnöke sajtótájékoztatót tart az olaszországi előrehozott választások eredményéről Milánóban, 2022. szeptember 26-án. Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Salvini beszélt arról is, arra számít, hogy mostantól legalább öt éven át nem lesz nagy változás az olasz politikában, és stabil lesz a jobbközép többség. Mint mondta, már vasárnap gratulált Giorgia Meloninak, a győztes párt elnökének, és azt üzente neki, még jó sokáig fognak együtt dolgozni. Úgy véli, az eddig ellenzékben lévő párt jól tette a dolgát, és ezért a választók most megjutalmazták őket.

Pártja, a Liga eredményével nem elégedett, azt mondta, nem ezért dolgozott, de már most megígérte, hogy országjárásba fognak. A terve az, hogy teljesen újjászervezi a pártot.

(ANSA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.