Vagdalkozás- és vádaskodásmentes egyeztetésre hívja Karácsonyt a csepeli munkásszállót bezáró cég

Budapest
2022 szeptember 26., 07:17
comments 27

Pénteken írtunk arról, hogy az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó, Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotek Group október közepén bezárja a 300 férőhelyes csepeli munkásszállását, amivel kivívta Karácsony Gergely haragját. A főpolgármester nyílt levelet írt Jellineknek, amelyben azt írta, hogy ha a vállalkozó nem akadályozza meg a munkásszálló bezárását, akkor „minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése” kíséri majd, és azt javasolta neki, hogy mondjon le egy napi profitjáról, abból meg tudja oldani, hogy ne kerüljön utcára a szálló 150 lakója.

Az Indotek hétfő reggel közleményben válaszolt Karácsony Gergelynek, egyszerre kritizálva a főpolgármester "vagdalkozását" és békejobbot nyújtva, együttműködést ajánlva. A cég azt írja, hogy a csepeli Zászlós Szálló hőszolgáltatási szerződését a helyi szolgáltató a nyár végén felmondta, és nem sikerült azóta sem új szerződést kötni. A közlemény hangsúlyozza, hogy ez egy piaci alapon működtetett szálló, amit piaci alapon béreltek a bérlők, és módjukban áll piaci alapon máshol helyet bérelni (az RTL-nek azt nyilatkozta pár lakó, hogy minden más szálló tele van).

photo_camera Jellinek Dániel

Mint írják, a cég "sajnálattal vette tudomásul Karácsony Gergely nyílt levelét, amelyben a Főpolgármester Úr a széles kontextusból kiemelve, résztényekre támaszkodva kérte számon a társaságot. Biztosak vagyunk benne, hogy ha a Főpolgármester Úr tisztában lenne valamennyi ténnyel, árnyaltabban látná ezt a rendkívül nehéz és összetett kérdést." Azt is írják, hogy keresték a fővárosi önkormányzatot, de eddig nem kaptak választ, most viszont a levél kapcsán remélik, elindulhat a bárbeszéd.

"Az Indotek Group épp ezért őszinte és konstruktív egyeztetésre hívja a Fővárost, reménykedve, hogy vagdalkozás- és vádaskodásmentesen is lehetséges megoldást találni a közös problémára."Egyrészt azt kérik, hogy az önkormányzat saját hatáskörében jelölje meg azt a szervezetet, amely gondoskodó segítséget tud nyújtani a munkásszálló esetlegesen szociálisan rászoruló lakói számára. Másrészt a cég a Fővárossal közös támogatási program elindítására tesz javaslatot. A cég a társadalmi felelősségvállalási programja részeként lakhatási céltámogatási alapot nyit a szálló lakói számára, és arra kéri a Fővárost, hogy ebben vegyen részt saját teherviselési képessége arányában.

A cég végezetül azt írja, hogy "buzdít minden gazdasági,
társadalmi és politikai szereplőt, hogy tanúsítson önmérsékletet, illetve segítő szándékot egymáshoz ebben a mindenki számára rendkívül nehéz helyzetben."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt