Wudy AIA baromfivirslit hívott vissza a Nébih

étel
2022 szeptember 26., 18:27
comments 1

Visszahívta és kivonta a forgalomból a Wudy AIA féle - sima és sajtos -baromfi virslit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) listeria monocytogenes esetleges jelenléte miatt.

A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 250 grammos, minőségét 2022.10.2-ig megőrző baromfivirslit, valamint a 150 grammos kiszerelésű, 2022.09.20-i minőségmegőrzési idővel rendelkező sajtos baromfivirslit ne fogyasszák el.

A Listeria monocytogenes a emberi megbetegedést okozó baktérium, amely a hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni. Egészséges emberekből sokszor semmilyen tünetet nem vált ki, inkább a legyengült immunrendszerűek, a várandósok és az idősek veszélyeztetettek, náluk az alacsonyabb szennyezettségű élelmiszerek is súlyos megbetegedést okozhatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.