125 bázisponttal emelte az alapkamatot a jegybank

gazdaság
2022 szeptember 27., 12:05
comments 13

Az infláció fékezése érdekében jelentősen, 125 bázisponttal (1,25 százalékponttal) megemelte az alapkamatot a Monetáris Tanács a heti kamatdöntő ülésén. Az emelés után az alapkamat így 13 százalék lesz.

A jegybanknak a kamatemelés az eszköze az infláció megfékezésére, az emelkedő alapkamattal pénzt igyekeznek kivonni a forgalomból. A kamatemelés mértéke meghaladta az elemzői várakozásokat, azok 100 bázispontos emelésre számítottak.

A Monetáris Tanács az ülésén a kamatfolyosó szélső értékeit is 125 bázisponttal emelte meg. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt