A Balassagyarmat után a Makó csapata is visszalép az NB 3-tól az energiaárak miatt

nb3
2022 szeptember 27., 19:15

Két Fidesz-KDNP-s vezetésű város klubja is bejelentette, hogy az energiaárak miatt kénytelen visszalépni az NB 3-as szerepléstől.

A Makó FC azt írja:

„Az orosz-ukrán háború okozta gazdasági válság nem kíméli az önkormányzatokat és a gazdasági szereplőket sem. Mindez a labdarúgás világát is mélyen érinti, így sajnálatos módon a Makó FC-t sem kerüli el.

A makói önkormányzat a brutális - 10-12-szeres! - energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét. Közéjük tartozik a Makó Aréna is: a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni.

Ezzel együtt labdarúgó csapatunk támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeink drasztikusan csökkentek. Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez.

A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől.”

A Makovecz Imre által tervezett makói Hagymatikum főbejárata
photo_camera A Makovecz Imre által tervezett makói Hagymatikum főbejárata Fotó: Wikipedia

Egy héttel ezelőtt a balassagyarmati klub jelentette be, hogy a BVSE felnőtt nagypályás futballcsapata visszalép az NB 3-as bajnokságból „a támogatói gazdasági kör energiaválság és a várható recesszió miatti takarékoskodása” miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.