A kormány nem árulja el, hogyan akarja 25 százalékkal csökkenteni a földgázfelhasználást a minisztériumoknál

energia
2022 szeptember 27., 14:20
comments 5

„Ön milyen módon fogja megvalósítani a 25%-os csökkentést a földgáz felhasználásban a minisztérium alá tartozó intézményeknél?”

Ezt a kérdést küldte el Tóth Bertalan MSZP-s parlamenti képviselő minden miniszternek.

Fürjes Balázs hétfőn a Parlamentben.
photo_camera Fürjes Balázs hétfőn a Parlamentben. Fotó: Németh Dániel/444

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter megbízásából Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára (vagy esetleg Rogán Antal minisztériumából egy chatbot) ezt a – semmire sem válaszoló – választ adta:

„A szomszédunkban zajló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók egész Európában energiaválságot és háborús inflációt okoztak.

Tájékoztatom, hogy Európán belül a magyar Kormány biztosítja a legnagyobb támogatási programot a lakosság részére.

A Kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett árakat hosszú távon minden magyar családnak biztosítsa. Éppen ezért született az a döntés, hogy a Kormány magán kezdi a takarékoskodást.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.