II. Erzsébet temetése óta megugrott a kereslet a corgik iránt

ÁLLAT
2022 szeptember 27., 07:46
comments 1

Rekord magasra, duplájára emelkedett a corgik ára II. Erzsébet királynő temetése óta - közölte az Egyesült Királyság legnagyobb online állatkereskedése az AFP hírügynökséggel. A Pets4Homes adatai szerint mostanra tízszer annyian keresnek rá az oldalukon a királynő kedvenc kutyafajtájára, mint egy héttel ezelőtt. Emellett a regisztrált tenyésztők árai megduplázódtak az elmúlt három napban. Ez még annál is magasabb, mint a járvány alatt a lezárások idején, amikor szintén sokkal többen vettek háziállatot. Egy corgi ára most 2500 font (kb. 1 140 000 forint).

Hazafias corgi a Buckingam-palotánál, három nappal a királynő halála után.
photo_camera Hazafias corgi a Buckingam-palotánál, három nappal a királynő halála után. Fotó: SEBASTIEN BOZON/AFP

A királynő corgik iránti szenvedélye közismert volt. Apjától a 18. születésnapjára kapta első, Susan névre hallgató pembroke welsh corgi kutyáját 1944-ben. Olyannyira ragaszkodott hozzá, hogy 1947-ben a nászútjára is magával vitte. II. Erzsébet élete során több tucat corgit tartott, mind Susan leszármazottai voltak, és sokszor fotózták őt velük.

A királynő annyira szerette a corgikat, hogy személyesen felügyelte a napi étkezésüket is - írta meg Brian Hoey a brit királyi háziállatokról szóló könyvében. A kutyák steakből és csirkemellből álló vacsoráját egy inas készítette el, és minden nap pontban 17 órakor szervírozták, a királynő pedig eljátszotta, hogy a szobalányuk, miközben a szaftot öntötte a húsra. II. Erzsébet két hátrahagyott tacskó-corgi keverék kutyájáról Sára hercegné gondoskodik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.