Némi riadalmat okozott Baján a Flotilla hadgyakorlat

ÉLET
2022 szeptember 27., 14:06

Fegyverropogásra figyeltek fel Baján a Dunaparton, ami okozott némi meglepetést azoknak, akik nem értesültek róla, hogy hadgyakorlat zajlik a város környékén. Ez amúgy nem csoda, annyira nem volt túlreklámozva az esemény - az ilyen eseményekről rendszerint beszámoló Honvédelem.hu oldalon utalást se találtam rá, bár sok szó esik a hazánkban is zajló nemzetközi hadgyakorlat, a Brave Warrior egyéb eseményeiről.

Hadgyakorlat Baján
photo_camera Hadgyakorlat Baján Fotó: Herbert von Scharten / Facebook

A folyamátkelés, amit a jelek szerint a dunai flottilla hajói támogattak, Herbert von Scharten a Bajai Képek Facebook-oldalon közzétett videója szerint elég rémisztő élmény lehetett azoknak, akik nem tudták, hogy mi történik:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.