18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Novaja Gazeta: Megerőszakoltak az orosz rendőrök egy háborúellenes aktivistát

háború
2022 szeptember 27., 6:13
comments 17

Az orosz rendőrök megverték Artyom Kamardin költő-aktivistát, majd súlyzót nyomtak a végbélnyílásába, írja a külföldre űzött orosz lap, a Novaja Gazeta nyomán a Meduza.

Kamardin egy vasárnapi felolvasáson tiltakozott a háborús mozgósítás ellen, amikor azt mondta: „éljen a Kijevi Rusz, Novorosszija leszophat”. A bántalmazás után videós bocsánatkérésre kényszerítették a rendőrök.

photo_camera Artem Kamardin a vasárnapi megmozduláson Fotó: Telegram/112

Az ügyvéd elmondása szerint a hatóság emberei hétfőn szálltak ki Kamardin lakására, ahol két másik aktivistával, Alexandra Popovával és Alexander Menyukovval él együtt. Mindkettejüket bevitték, majd szabadon engedése után Popova azt nyilatkozta, a rendőrök kitépték a haját, pillanatragasztót kentek a szájára és az arcára, azzal fenyegették, hogy megerőszakolják és videón lejátszották neki Kamardin megerőszakolását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt