18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Novaja Gazeta: Megerőszakoltak az orosz rendőrök egy háborúellenes aktivistát

háború
2022 szeptember 27., 06:13
comments 16

Az orosz rendőrök megverték Artyom Kamardin költő-aktivistát, majd súlyzót nyomtak a végbélnyílásába, írja a külföldre űzött orosz lap, a Novaja Gazeta nyomán a Meduza.

Kamardin egy vasárnapi felolvasáson tiltakozott a háborús mozgósítás ellen, amikor azt mondta: „éljen a Kijevi Rusz, Novorosszija leszophat”. A bántalmazás után videós bocsánatkérésre kényszerítették a rendőrök.

photo_camera Artem Kamardin a vasárnapi megmozduláson Fotó: Telegram/112

Az ügyvéd elmondása szerint a hatóság emberei hétfőn szálltak ki Kamardin lakására, ahol két másik aktivistával, Alexandra Popovával és Alexander Menyukovval él együtt. Mindkettejüket bevitték, majd szabadon engedése után Popova azt nyilatkozta, a rendőrök kitépték a haját, pillanatragasztót kentek a szájára és az arcára, azzal fenyegették, hogy megerőszakolják és videón lejátszották neki Kamardin megerőszakolását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.