Ha Kovács Béla nem tér haza Oroszországból, akkor nemzetközi elfogatóparancsot adnak ki ellene

bűnügy
szeptember 28., 16:15
comments 8

Miután a Kúria kedden öt év fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől Kovács Bélát, a Jobbik egykori EP-képviselőjét, az ATV arról érdeklődött az Igazságügyi Minisztériumnál, hogy kezdeményezik-e a Moszkvában tartózkodó férfi kiadatását, illetve nemzetközi elfogatóparancs kiadását. A válasz röviden: igen.

photo_camera Kovács Béla EP-képviselő a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében 2018. szeptember 20-án Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A tárca válasza szerint „a bírósági ítélet írásba foglalása és jogerőre emelkedése után a hatóságok a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően járnak el. Nemzetközi elfogatóparancs kezdeményezésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, kibocsátására a büntetés-végrehajtási bíró jogosult.”

Tehát ha Kovács Béla a jogerős ítéletnek megfelelően nem tér haza és nem vonul be a börtönbe, akkor a BVOP kezdeményezi a nemzetközi elfogatóparancs kiadását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt