"Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni, amikor döntést kell hozni" - mondta Novák Katalin a diákoknak

POLITIKA
2022 szeptember 28., 11:20
comments 13

A magyar kormány családpolitikájának alapvetéseiről és a szabad döntés jogáról beszélt Novák Katalin kedden az Ohio-i Franciscan University katolikus egyetemen - írja az MTI.

A köztársasági elnök a diákok kérdésére válaszolva nyíltan elítélte az orosz agressziót Ukrajnában, és azt mondta, kiáll Ukrajna területi integritása mellett,

DEOroszországgal „pragmatikus kapcsolatra" törekszik, mert szükség van az orosz olajra és gázra. A diákokat egy hasznos jótanáccsal is ellátta:

„Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni, amikor döntést kell hozni.”

photo_camera Diáktüntetés 2018. március 15-én az Operánál Fotó: Erdős Dénes/Képszerkesztőség

Az előadás után Novák Katalin Clevelandbe is ellátogatott, hogy részt vegyen a Kossuth Lajos szobránál tartott koszorúzáson. Itt Kossuth 1852-es demokráciáról szóló beszédéből idézett, méghozzá azt, hogy

„Mindent a népért és mindent a nép által. Semmit a népről a nép mellőzésével.”A köztársasági elnök azt mondta, hogy Magyarország továbbra is a demokráciáért küzd, pontosabban azért, hogy az emberek szabadon dönthessenek arról, miként élnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt