Radoslaw Sikorski lengyel EP-képviselő Amerikának mondott köszönetet a gázvezetékeknél történt robbanások után

külföld
2022 szeptember 28., 11:24
comments 17

„Köszönöm, Amerika!”

Ezzel a felirattal osztotta meg az északi gázvezetékek kilyukadásáról szóló képet kedd este Radoslaw Sikorski lengyel néppárti EP-képviselő, volt külügyminiszter.

Hogy pontosan mi történt a gázvezetékekkel, azt egyelőre nem lehet tudni:

Sikorski Twitter posztja nagy figyelmet keltett, mert az atlantista EP-képviselő posztját leginkább úgy lehet érteni, hogy szerinte az Egyesült Államok áll a robbantás mögött, amit ő pozitív fejleménynek tart.

Sikorsi szerdán egy újabb posztban ezt írta:

„Örülök annak, hogy az Északi Áramlat, ami ellen húsz évig küzdöttek lengyel kormányok, háromnegyed részben megbénult. Ez jó Lengyelország számára. Remélem, a dán nyomozók megtalálják az elkövetőket. Én pedig a magam nevében hipotéziseket állítok fel arról, hogy kinek lehetett motivációja és képessége arra, hogy ezt megtegye.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt