Radoslaw Sikorski lengyel EP-képviselő Amerikának mondott köszönetet a gázvezetékeknél történt robbanások után

külföld
2022 szeptember 28., 11:24
comments 16

„Köszönöm, Amerika!”

Ezzel a felirattal osztotta meg az északi gázvezetékek kilyukadásáról szóló képet kedd este Radoslaw Sikorski lengyel néppárti EP-képviselő, volt külügyminiszter.

link Forrás

Hogy pontosan mi történt a gázvezetékekkel, azt egyelőre nem lehet tudni:

Sikorski Twitter posztja nagy figyelmet keltett, mert az atlantista EP-képviselő posztját leginkább úgy lehet érteni, hogy szerinte az Egyesült Államok áll a robbantás mögött, amit ő pozitív fejleménynek tart.

Sikorsi szerdán egy újabb posztban ezt írta:

„Örülök annak, hogy az Északi Áramlat, ami ellen húsz évig küzdöttek lengyel kormányok, háromnegyed részben megbénult. Ez jó Lengyelország számára. Remélem, a dán nyomozók megtalálják az elkövetőket. Én pedig a magam nevében hipotéziseket állítok fel arról, hogy kinek lehetett motivációja és képessége arra, hogy ezt megtegye.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.