Radoslaw Sikorski lengyel EP-képviselő Amerikának mondott köszönetet a gázvezetékeknél történt robbanások után

külföld
2022 szeptember 28., 13:24

„Köszönöm, Amerika!”

Ezzel a felirattal osztotta meg az északi gázvezetékek kilyukadásáról szóló képet kedd este Radoslaw Sikorski lengyel néppárti EP-képviselő, volt külügyminiszter.

link Forrás

Hogy pontosan mi történt a gázvezetékekkel, azt egyelőre nem lehet tudni:

Sikorski Twitter posztja nagy figyelmet keltett, mert az atlantista EP-képviselő posztját leginkább úgy lehet érteni, hogy szerinte az Egyesült Államok áll a robbantás mögött, amit ő pozitív fejleménynek tart.

Sikorsi szerdán egy újabb posztban ezt írta:

„Örülök annak, hogy az Északi Áramlat, ami ellen húsz évig küzdöttek lengyel kormányok, háromnegyed részben megbénult. Ez jó Lengyelország számára. Remélem, a dán nyomozók megtalálják az elkövetőket. Én pedig a magam nevében hipotéziseket állítok fel arról, hogy kinek lehetett motivációja és képessége arra, hogy ezt megtegye.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.