A gödöllői diákok nem akartak a tető nélküli iskolában ülni zuhogó esőben, úgyhogy inkább hazamentek

oktatás
szeptember 29., 9:57
comments 28

Hétfőn írtuk, hogy beázott a gödöllői gimnázium, ahova hetek óta annak ellenére jártak a diákok, hogy az azbeszttartalmú tetőt bontották róla. A kialakult helyzet miatt a tankerület csütörtök délutánra szülői fórumot hívott össze, majd le is mondták azt.

A hvg.hu azt írja, annak ellenére, hogy vizesek a falak, nincs fűtés, és a konnektorokból is ömlik a víz, félezer gyereknek ma is kötelező volt bemenni tanítási órákra.

Csütörtökön tanárok és szülők próbálták valamennyire élhetővé tenni a tantermeket, de mivel esett az eső egész délelőtt, ez szélmalomharcnak bizonyult.

A gimnázium egyik tanára a Facebookra írta ki, mi a helyzet. „Tanítás van. Jött ellenőrzés hajnalban, oké, veszélyes termek lezárva, nem kevés. De folyamatosan esik. Folyamatos az ellenőrzés?” – írja.: „Még egyszer. Csak annyit kértünk, hogy amíg nincs tető, legyen online oktatás. A felújítást köszönjük, szükség volt rá.”

photo_camera Fotó: Gödöllő hivatalos oldala/Facebook
photo_camera Fotó: Gödöllő hivatalos oldala/Facebook

A mai állapotokat látva az iskola diákönkormányzata arra szólította fel a diákokat, hogy inkább menjenek haza. Pénteken se mennek be a gimnáziumba.

Az igazgató már az elmúlt hetekben kimerítette azt a kvótát, amivel saját hatáskörben rendkívüli szünetet rendelhet el. A diákönkormányzatnak nincs joga ilyet elrendelni, de ez ma már senkit se érdekelt. Hazamentek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt