A sorozat, amiből mindent megtudhatsz a vikingek világáról

hirdetés
2022 szeptember 29., 07:08
ad

Október 2-án, vasárnap este 10-kor indul a National Geographic új sorozata, a Vikingek: A dicsőségtől a bukásig, melyben a skandináv harcosok legendás portyázásainak nyomán mutatják be, hogy mi igaz a közkeletű sztereotípiákból, hogyan éltek, kereskedtek és harcoltak a vikingek. A sorozat elkészítését a korszak 20 vezető kutatója segítette, mi pedig egy kvízzel és a viking-magyar történelmi kapcsolódásokat bemutató cikkel segítettük a hangolódást.

link Forrás

Kezdés október 2-án, vasárnap este, az első rész a viking terjeszkedés váratlan, minden környező népet meglepő kezdeteiről szól majd. Új epizódok vasárnap esténként 10 órától.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.