Belefogtak a munkába az ellenzéki vezetésű I. kerület fideszesei

POLITIKA
2022 szeptember 29., 04:46
comments 3

A szeptember elején tartott budavári időközi választáson a Fidesz megszerzett plusz egy mandátumot, és két egykori jobbikos támogatásával már el is kezdték az ellenzéki polgármester cseszegetését - erről a hvg.hu ír.

A Fidesz jelöltje a választáson csupán 60 szavazattal nyert a Momentum jelöltjével, Korsós Borbálával szemben. A párt akkor azt állította, hogy augusztus eleje óta gyanúsan sokan létesítettek lakcímet a választókerületbe tartozó Ostrom utca 16. szám alatt. Azután kiderült, hogy több, a Fidelitashoz köthető személy jelentkezett be oda, többek között a Fidelitas alelnöke is.

„Ahogy 5-ről 6-ra nőtt a Fidesz-KDNP képviselőinek száma a képviselő-testületben, a csütörtöki ülésre benyújtottak egy sor egyeztetés nélküli politikai javaslatot, amit nem tudok másként értelmezni, minthogy valóra váltanák Orbán Viktor Facebook-bejegyzését a «várfoglalásról»” – mondta a párbeszédes V. Naszályi Márta polgármester a hvg.hu kérdésére.

A csütörtök 11 órakor kezdődő testületi ülésre a fideszesek és a két exjobbikos politikus egy sor előterjesztést be is nyújtott közösen. Megnyirbálnák a polgármester hatáskörét, és szinte mindent bizottsági hatáskörbe utalnának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.