A Momentum fellebbezést nyújtott be az I. kerületi időközi választáson történtek miatt

szeptember 19., hétfő 19:50
5

Szeptember elején a budavári időközi választáson a Fidesz jelöltje mindössze 60 szavazattal nyert a Momentum jelöltjével, Korsós Borbálával szemben, és a párt akkor azt állította, hogy augusztus eleje óta gyanúsan sokan létesítettek lakcímet a választókerületbe tartozó Ostrom utca 16. szám alatt. Azután kiderült, hogy több, a Fidelitashoz köthető személy jelentkezett be oda, többek között a Fidelitas alelnöke is.

A helyi választási iroda ezután azt közölte, hogy „a kifogásban megjelölt címen valóban a választópolgárok száma kiugróan magas növekedést mutatott, azonban a HVB [Helyi Választási Bizottságnak] nem joga és hatásköre a lakcímbejelentések – mint hatósági eljárások – jogszerűségének vizsgálata”.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc hétfő délután írt arról oldalán, hogy „életszerűtlen, hogy napok alatt 10 személy ugyanabban a lakásban, 13 személy ugyanabban a lakóházban lakcímet létesítsen. Különösen életszerűtlen azért, mert az Ostrom u. 16. szám alatti ingatlan jelenleg elsősorban nem lakóházként, hanem orvosi centrumként funkcionál. Nem hagyjuk annyiban a Fidesz csalását, fellebbezünk a HVB döntése ellen a Fővárosi Választási Bizottságnál!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt