A Momentum fellebbezést nyújtott be az I. kerületi időközi választáson történtek miatt

POLITIKA
2022 szeptember 19., 19:50
comments 5

Szeptember elején a budavári időközi választáson a Fidesz jelöltje mindössze 60 szavazattal nyert a Momentum jelöltjével, Korsós Borbálával szemben, és a párt akkor azt állította, hogy augusztus eleje óta gyanúsan sokan létesítettek lakcímet a választókerületbe tartozó Ostrom utca 16. szám alatt. Azután kiderült, hogy több, a Fidelitashoz köthető személy jelentkezett be oda, többek között a Fidelitas alelnöke is.

A helyi választási iroda ezután azt közölte, hogy „a kifogásban megjelölt címen valóban a választópolgárok száma kiugróan magas növekedést mutatott, azonban a HVB [Helyi Választási Bizottságnak] nem joga és hatásköre a lakcímbejelentések – mint hatósági eljárások – jogszerűségének vizsgálata”.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc hétfő délután írt arról oldalán, hogy „életszerűtlen, hogy napok alatt 10 személy ugyanabban a lakásban, 13 személy ugyanabban a lakóházban lakcímet létesítsen. Különösen életszerűtlen azért, mert az Ostrom u. 16. szám alatti ingatlan jelenleg elsősorban nem lakóházként, hanem orvosi centrumként funkcionál. Nem hagyjuk annyiban a Fidesz csalását, fellebbezünk a HVB döntése ellen a Fővárosi Választási Bizottságnál!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.