Gázárstopot vezet be a német kormány

energia
2022 szeptember 29., 13:02
comments 2

A lakosság magas energiaköltségeinek megfékezésére a német kormány korlátozza a gáz árát. A koalíció pártjainek nevében Olaf Scholz kancellár (SPD), Robert Habeck gazdasági miniszter (Zöldek) és Christian Lindner pénzügyminiszter (FDP) egy 200 milliárdos csomagot jelentett be. Egyben eltörlik a gázfogyasztókra vonatkozó hozzájárulási díjat.

photo_camera Olaf Scholz Fotó: MONIKA SKOLIMOWSKA/dpa Picture-Alliance via AFP

Scholz szerint az intézkedéssel biztosítani lehet, hogy az üzemek és a lakosság fizetni tudják a számláikat. A programhoz hitelt vesznek fel, amit a járvány kárainak enyhítésére létrehozott Gazdasági Stabilitási Alapba (WSF) csoportosítanak át. Ebből kártalanítanák a gázimportőröket, a szolgáltatókat és a városi közműveket. A gázárstop 2024-ig maradna érvényben. (Spiegel/Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt