Gázárstopot vezet be a német kormány

energia
2022 szeptember 29., 13:02
comments 2

A lakosság magas energiaköltségeinek megfékezésére a német kormány korlátozza a gáz árát. A koalíció pártjainek nevében Olaf Scholz kancellár (SPD), Robert Habeck gazdasági miniszter (Zöldek) és Christian Lindner pénzügyminiszter (FDP) egy 200 milliárdos csomagot jelentett be. Egyben eltörlik a gázfogyasztókra vonatkozó hozzájárulási díjat.

Olaf Scholz
photo_camera Olaf Scholz Fotó: MONIKA SKOLIMOWSKA/dpa Picture-Alliance via AFP

Scholz szerint az intézkedéssel biztosítani lehet, hogy az üzemek és a lakosság fizetni tudják a számláikat. A programhoz hitelt vesznek fel, amit a járvány kárainak enyhítésére létrehozott Gazdasági Stabilitási Alapba (WSF) csoportosítanak át. Ebből kártalanítanák a gázimportőröket, a szolgáltatókat és a városi közműveket. A gázárstop 2024-ig maradna érvényben. (Spiegel/Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.