Wittner Mária park lesz Csepelen

Budapest
2022 szeptember 29., 15:00
comments 5

Wittner Mária volt fideszes országgyűlési képviselőről, Csepel díszpolgáráról nevezik el a volt Görgey Artúr Általános Iskola helyén álló megújult parkot – közölte a XXI. kerületi önkormányzat.

Wittner Mária a Bajcsy-Zsilinszky Kórház udvarán Tóth Ilona mellszobrának avatási ünnepségén 2020. október 22-én.
photo_camera Wittner Mária a Bajcsy-Zsilinszky Kórház udvarán Tóth Ilona mellszobrának avatási ünnepségén 2020. október 22-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester azt mondta: Wittner Mária rengeteg szenvedésen ment keresztül, de életútja példája a feltétel nélküli haza- és szabadságszeretetnek, a bátorságnak és a meg nem alkuvásnak. Egyszerre volt a kommunizmus áldozataira való emlékezés velünk élő történelmi jelentőségű személyisége és „egy törékeny asszony, megtörhetetlen tiszta erkölcsiséggel és mély hazaszeretettel”.

A közlemény szerint Wittner Mária halála pótolhatatlan veszteség, ezért döntöttek úgy, hogy emléket állítanak Wittnernek. „Annak az embernek, aki – meggyőződésem szerint – példakép a jelen és az utánunk jövő nemzedékének, mert nemes lelkű, igazhitű és hazájához hűséges tudott maradni mindhalálig” – mondta a polgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.