21-re nőtt az Ian hurrikán halálos áldozatainak száma

Az Ian hurrikán halálos áldozatainak száma 21-re nőtt, bár a legtöbb halálesetről még nem erősítették meg a hatóságok, hogy közvetlen kapcsolatban van viharral – közölte Kevin Guthrie, a floridai katasztrófavédelmi hivatal igazgatója.

A hatóságok egy halálesetet erősítettek meg az Orlando melletti Polk megyében, de még további 20-ról kell megállapítaniuk a tisztviselőknek, hogy közvetlenül a katasztrófával kapcsolatosak-e. Ezek Charlotte és Collier megyékben, Fort Myers közelében, a pusztítás középpontjában következtek be.

photo_camera Fotó: JOE RAEDLE/Getty Images via AFP

A mentők befejezték az első gyors keresést a túlélők után, és belefogtak az alaposabb, lassabb munkálatokba. A halálos áldozatok száma valószínűleg nőni fog – mondta Guthrie.

photo_camera Fotó: JOE RAEDLE/Getty Images via AFP

Dél-Karolinában a hurrikán ismét a szárazföld felé tart. A charlestoni repülőtér már péntek reggel lezárta futópályáit. Az előrejelzések szerint a hurrikán délután érheti el az államot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt