A vikingek élete – a mítoszokon és a sztereotípiákon túl

hirdetés
2022 szeptember 30., 06:43
ad

Rendkívül foglalkoztatja a képzeletünket a vikingek világa; látni ezt a sok filmből és sorozatból is, melyek az elmúlt évtizedben készültek. De ha a vikingekről van szó, melyek azok a rendszeresen visszatérő állítások, amiket történészek is megerősítenek, és mik azok, amik csak a forgatókönyvírók fantáziájának termékei?

Többek között ebben is segít eligazodni a National Geographic új, október 2-án, vasárnap este 10-kor induló sorozata, a „Vikingek: A dicsőségtől a bukásig”. Új epizódok vasárnap esténként 10 órától.

link Forrás

A sorozatot kvízzel és a viking-magyar történelmi kapcsolatok bemutatásával harangoztuk be, érdemes arra is kattintani!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.