Kinek hoz szerencsét Korda György a II. kerületi időközi választáson?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 szeptember 30., 04:08
comments 4

Vasárnap Budapest II. kerületében tartanak időközi önkormányzati választást. A tavaszi, újabb kétharmados győzelmet hozó országgyűlési választás óta a Fidesz szinte megállíthatatlan az időközi választásokon. Budapesten 9:3-ra, a nagyobb vidéki városokban 17:6-ra vezet. A múlt héten Miskolcon a fideszes, Újpesten az ellenzéki jelölt nyert.

A II. kerület 2-es egyéni választókerületében az elmúlt harminc évben főleg jobboldali siker született. Két év volt ez alól kivétel. 1998-ban az azóta folyamatosan II. kerületi önkormányzati képviselő Varga Előd Bendegúz (akkor MSZP-SZDSZ) szerzett mandátumot, 2019-ben pedig a július elején meghalt Tompa János úgy is 10 százalékpont előnnyel győzött, hogy a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje 10 százalékot ért el. Most, akárcsak 2019-ben, ismét hárman indulnak:

  • Bálványkövi István (Fidesz-KDNP)
  • Hildebrand Krisztián (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)
  • Nagy Eszter (DK-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd)

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt