Klebelsberg Központ a kölcseys tanárok kirúgásáról: A munkáltató élt a rendkívüli felmentés jogával

POLITIKA
szeptember 30., 14:53
comments 17

„A Belügyminisztérium kezdetektől fogva nyilvánvalóvá tette, hogy miközben minden munkavallalónak joga van a jogszerű sztrájkban való részvételhez, a törvénytelen munkabeszüntetés nem támogatható. Minden olyan munkavállaló, aki korábban törvénytelen munkabeszüntetésben vett részt, írásbeli figyelmeztetést kapott.

Azok esetében, akik jogszerűtlen cselekedetüket ennek ellenére azóta többször megismételték, a munkáltató élt a rendkívüli felmentés jogával.”

Ezt válaszolta a 444 érdeklődésére a Klebeslberg Központ, miután a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban történt kirúgásokról kérdeztük őket. Több tanárt azért rúgtak ki, mert a korábbi figyelmeztetések ellenére többször részt vettek polgári engedetlenségben. A polgári engedetlenségben résztvevő tanárok a sztrájktörvény kiüresítésével magyarázzák, hogy törvénytelen módon tiltakoznak. A pedagógusbérek emelését és jobb oktatási színvonalat követelnek. (Címlapkép: Élőlánc a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál, Kristóf Balázs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt