Klebelsberg Központ a kölcseys tanárok kirúgásáról: A munkáltató élt a rendkívüli felmentés jogával

POLITIKA
2022 szeptember 30., 14:53
comments 17

„A Belügyminisztérium kezdetektől fogva nyilvánvalóvá tette, hogy miközben minden munkavallalónak joga van a jogszerű sztrájkban való részvételhez, a törvénytelen munkabeszüntetés nem támogatható. Minden olyan munkavállaló, aki korábban törvénytelen munkabeszüntetésben vett részt, írásbeli figyelmeztetést kapott.

Azok esetében, akik jogszerűtlen cselekedetüket ennek ellenére azóta többször megismételték, a munkáltató élt a rendkívüli felmentés jogával.”

Ezt válaszolta a 444 érdeklődésére a Klebeslberg Központ, miután a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban történt kirúgásokról kérdeztük őket. Több tanárt azért rúgtak ki, mert a korábbi figyelmeztetések ellenére többször részt vettek polgári engedetlenségben. A polgári engedetlenségben résztvevő tanárok a sztrájktörvény kiüresítésével magyarázzák, hogy törvénytelen módon tiltakoznak. A pedagógusbérek emelését és jobb oktatási színvonalat követelnek. (Címlapkép: Élőlánc a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnál, Kristóf Balázs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.