Népszava: a kórházakat is utolérte a megszorítás

Egészségügy
2022 szeptember 30., 08:02
comments 3

Csütörtökön kora délután eligazítást tartottak a kórházak gazdasági vezetőinek, írja a Népszava. Az intézményeknek újra kell tervezniük a jövő évi költségvetésüket a növekvő gázárak miatt, és október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő” számlákat fizethetik ki.

photo_camera Pintér Sándor, az egészségügyért is felelős belügyminiszter Fotó: Németh Dániel/444

A lap szerint a kórházaknak meg kell indokolniuk, valóban betegellátással kapcsolatos-e a kérdéses számla, és egy online felületen engedélyeztetniük kell majd a kifizetést. Adott típusú utalásra elég, ha egy kórház engedélyt kap, utána mindenkire érvényes. Ettől függetlenül indíthatnak új megrendeléseket, a korlátozás csak az október végéig esedékes kifizetésekről szól.

Nem betegellátással összefüggő kiadás lehet például a konferenciaköltség vagy az informatikai beszerzés. Utóbbit csak a Miniszterelnökség engedélyével indíthatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.