A hadsereg megpuccsolta Burkina Faso elnökét

külföld
2022 október 1., 9:25
comments 4
photo_camera Kiswendsida Farouk Azaria Sorgho kapitány bejelenti a hatalomátvételt az állami tévében. Fotó: Radio Television du Burkina/Anadolu Agency via AFP

Katonák megbuktatták Burkina Faso elnökét és átvették a hatalmat a nyugat-afrikai országban – jelentette be az új junta egyik szóvivője helyi idő szerint péntek este az állami televízió adásában.

A hatalmat megragadó katonák péntek este elfoglalták az állami televízió épületét is, és élő adásban közölték, hogy az ország eddigi elnöke, Paul-Henri Sandaogo Damiba alezredest megbuktatták és átvették tőle a hatalmat.

photo_camera Fotó: Radio Television du Burkina/Anadolu Agency via AFP

A bejelentés szerint a puccsot vezető Ibrahim Traore parancsnok lett az ország új katonai vezetője, aki felfüggesztette az alkotmányt és az eddigi, átmeneti vezetésről szóló alapokmányt. A parancsnok emellett feloszlatta a kormányt meg a parlamentet, és 21 órától 5-ig kijárási tilalmat rendelt el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt